* Екскурсія до Петриківки - 31 Травня 2012 - Розумники і розумниці.Сайт 4-Б кл. КСШ№118 м.Кривий Ріг
Вихід Вхід Реєстрація

Меню сайту
Хмаринка тегів
Block title
Block content
Форма входу
Освітні сайти

Головна » 2012 » Травень » 31 » Екскурсія до Петриківки
19:15
Екскурсія до Петриківки
          29 травня ми побували в селищі Петриківка, що славиться своїм чудовим і неповторним розписом, збереженими традиціями рідного краю  і культурою. Подорож видалась цікавою і захоплюючою!
          Спочатку ми побували на Миколиному хуторі, де нас гостинно зустріли "хлібом - сіллю", познайомили зі справжньою українською оселею, що була вся розписана чудовими візерунками, показала предмети побуту українців початку минулого століття. Господарі провели нас також до ще однієї садиби, вік якої 100 років, - справжня мазанка! Там ми переодягнулися в українські народні костюми, дівчатка причепурилися віночками, а хлопці наділи справжні солом'яні брилі. Ми зробили чудові фотографії на возику, з шаблею, у соломі. запахло українською давниною...
          Потім господарі запропонували спробувати себе у різних українських ремеслах: плетінні, гончарстві, малюванні. Дітям провели справжні майстер - класи, причому майже всі спробували свої сили у різних справах. Зробили свої глечики навіть всі дівчатка, які були на екскурсії! Чудовими видалися і малюнки в стилі петриківського розпису, зроблені неповторно кожною дитиною. А потім господарі ще й влаштували справжні українські розваги: перетягування канату, танці, боротьба тощо. Дружно і весело  грали діти, і де тільки сили бралися?! А подарований в якості приза дивень зуміли поділити на всіх! зголоднілих, проте веселих дітей, смачно погодували справжнім українським обідом: борщем з пампушками та варениками. Щира подяка господарям хутора - родині Дека - за їх гостинність та збереження українських традицій!
          Продовження екскурсії відбулося в Центрі народного мистецтва "Петриківка". Там для дітей провела цікаву екскурсію донька засновника периківського мистецтва Федора Панько - Валентина Панько. цікава розповідь добре запам'яталась дітям, адже на зворотньому шляху ми , як завжди, пригадували все  побачене і почуте. Діти запам'ятали легенду про заснування Петриківки, про петриківську вишню, про основні ознаки петриківського розпису. Цікаво було розглядати роботи справжніх майстрів в їх майстернях. Краса їх виробів просто зачаровувала!
           Наостанок ми портапили на місцевий конезавод, що є одним з найкращих в Україні. Це було неперевершено! Коні - красавці, справжні загони та обладнання, цікава розповідь робітників і .... катання на конях! А потім ми побачили і павичів, і фазанів, і кроликів, і овець, і ... весь тваринний світ українських фермерських угідь.
           Дорогою додому ніхто не спав - розповіділи, пригадували, гралися, жартували, співали пісень. Діти на екскурсії були єдиним дружнім і вихованим колективом - черговий іспит на дружбу і вихованість зданий на "відмінно". Щира подяка батькам за допомогу в організації цього заходу та швидке реагування на вирішення проблем, що виникли ранком перед поїздкою.
           Приємними спогадами залишилась ця екскурсія.
 Бажаю своїм дорослим четверокласникам та їх родинам ще багато цікавих і захоплюючих подорожей!










Переглядів: 1496 | Додав: Ann | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Вчимося вчитися
Українські Карпати
Лісостеп
Марк Твен
Мішані ліси (Полісся...
Азовське море
Чорне море
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні на сайті
Розумники і розумниці © 2024