* Готуємось до Нового року - 21 Грудня 2010 - Розумники і розумниці.Сайт 4-Б кл. КСШ№118 м.Кривий Ріг
Вихід Вхід Реєстрація

Меню сайту
Хмаринка тегів
Block title
Block content
Форма входу
Освітні сайти

Головна » 2010 » Грудень » 21 » Готуємось до Нового року
20:12
Готуємось до Нового року
На порозі - довгоочікуване казкове свято Нового року. В цьому році до нас завітає доброзичливий Кролик або врівноважений Кіт.
Легенда про походження східного календаря

Про виникнення східного гороскопу розповідає наступна красива легенда, яка дійшла до нас з третього тисячоліття до нашої ери.

 «Якось Будда запросив до себе всіх тварин, які лише захочуть прийти. Прийшли далеко не всі звірі: було досить холодно, а для того, щоб попасти до Будди, потрібно було перепливти широку річку. Кожному з тих, хто прийшов в порядку живої черги Будда подарував по одному року правління. Першим прибіг Щур — йому дістався перший рік дванадцятирічного циклу. Він був винагороджений за оперативність і уміння користуватися обставинами. Легенда розповідає, що Щур приїхав на спині Буйвола, анітрохи не стомившись, то ж на фінішній прямий і обігнав втомленого Буйвола. Буйвол став другим, трохи від нього відстав Тигр, якому дістався третій рік.

Вболівальники, захоплені змаганням між Буйволом і Тигром (вони з тих пір і в житті змагаються один з одним), як слід, не розгледіли, хто прийшов четвертим — Кіт, Заєць чи Кролик. За давністю років істину встановити неможливо, і у різних східних народів так і залишилося різночитання відносно господаря четвертого року. П'ятим був Дракон, шостий виявилася Змія, сьомий, — Кінь. Тут по річці пройшла смужка туману, і знову не ясно, хто був восьмим — Коза, Вівця або, може то був Баран. Дев'ятою в черзі була Мавпа, яка не хотіла ризикувати і уважно спостерігала за плавцями. Переконавшись в безпеці, вона увійшла у води. Десятим прибіг Півень (а може і Курка). Він затримався, тому що довго і докладно розповідав своїй багаточисельній сім'ї, як вона повинна жити в його відсутність. Одинадцятим прибіг Собака. З ранку у нього була маса господарських справ, і ледве впоравшись з ними, він розпалена кинулася у воду. Подейкують, потім довго лікувався від нежитю.

Останнім з'явився Кабан (або Свиня). Він не дуже квапився: не честолюбний, не вередливий, в житті зазвичай підбирає все, що залишається після більш пронирливих. Йому Будда подарував останній рік, але найспокійніший і такий, що відрізняється достатком і спокоєм. Так була винагороджена прекрасна риса вдачі — здатність стримуватися від спокуси тягнути ковдру на себе».

Східний календар і гороскоп
12 міфологічними тваринами являють собою, згідно східної теорії космогонії, 12 космічних впливів, які діють в рік народження людини, формують її характер і багато в чому визначають її долю. Окрім 12 тварин в східному (китайському) гороскопі присутні 5 стихій, відповідних першоелементам Всесвіту.

За основу східного календаря узятий період обертання Юпітера (найбільшої планети Сонячної системи), який за цей час робить, п'ять обертів. Юпітеріанський рік дорівнює 12 земним і близький до періоду змін сонячної активності (близько 11 років). Китайські мудреці надавали числу п'ять особливого значення. Йому відповідало п'ять першоелементів Всесвіту: Вогонь, Дерево (або піднебіння), Метал, Земля, Вода. Ці першоелементи (або стихії) утворювали десять «небесних стволів». Кожен з них поєднувався з однією з 12 тварин — знаками «земних гілок», що давало назву тому або іншому року в 60-річному циклі.

Якщо перемножити ці цифри, виходить повний цикл в 60 років. Кожній стихії властивий свій колір: Дереву — зелений, Воді — синій/чорний, Металу — білий, Землі — жовтий, коричневий, Вогню — червоний. Східний гороскоп нерозривно пов'язаний з китайським календарем. При складанні цього гороскопу, перш за все, враховується ритм руху по небозводу Місяця, Сатурну і Юпітера. Останнім часом східний гороскоп поширений не менш вже звичного нам європейського.

У кожному 60-річному циклі назва тварини зустрічається п'ять разів з інтервалом у 12 років.

2011 рік Кота (Кролика) - 28-й рік циклу, рік сін-ме.

Рік Кролика (Кота або Зайця) відповідає наступним рокам народження: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023.

Як визначити свою стихію за східним календарем?
Визначити свою стихію можна по останній цифрі року свого народження:
«4» або «5» — Дерево (колір зелений, блакитний);
«6» або «7» — Вогонь (колір червоний, рожевий);
«8» або «9» — Земля (колір жовтий, лимонний, коричневий);
«0» або «1» — Метал (колір білий);
«2» або «3» — Вода (колір чорний, синій).

Ось тому, називають рік ще і за кольором, наприклад, 2011 рік — це рік Білого Кролика.

Рік Кота (Кролика), космічний елемент року
Нижче вказані роки за китайським календарем з точними датами їх початку і закінчення, які проходили під знаком символічної тварини китайського гороскопу Кролик. Перелік років обмежується періодом з 1900 по 2020 рік.
з 29.01.1903 по 15.02.1904 — Вода — рік Чорного Кролика
з 14.02.1915 по 02.02.1916 — Дерево — рік Синього Кролика
з 02.02.1927 по 22.01.1928 — Вогонь — рік Червоного Кролика
з 19.02.1939 по 07.02.1940 — Земля — рік Жовтого Кролика
з 06.02.1951 по 26.01.1952 — Метал — рік Білого Кролика
з 25.01.1963 по 12.02.1964 — Вода — рік Чорного Кролика
з 11.02.1975 по 30.01.1976 — Дерево — рік Синього Кролика
з 29.01.1987 по 16.02.1988 — Вогонь — рік Червоного Кролика
з 16.02.1999 по 04.02.2000 — Земля — рік Жовтого Кролика
з 03.02.2011 по 22.01.2012 — Метал — рік Білого Кролика

Рік Кролика (Кота) — характеристика знаку
Китайська назва Кролика: Ту
Четвертий знак китайського Зодіаку
Елемент: Метал в 2011 році
Колір: Білий в 2011 році
Позитивні якості: розумний, спостережливий, розвинений, миролюбний, доброзичливий, романтичний і дуже відданий тим, кого любить.
Негативні якості: неспокійний, боязливий, педантичний і занадто зайнятий власною особою.
Рекомендації по вибору професії: З вас вийде прекрасний дипломат, вчитель, актор або священик, а також дуже солідний адміністратор в будь-якому бізнесі.

Азіатські народи з підозрою відносяться до Кота. Кажуть, що чаклуни перетворюються на котів. У Європі їх спалювали живцем, звинувачуючи в змові з дияволом. Але, мабуть, настільки погана репутація не дуже заслужена. Єгиптяни, наприклад, почитали Кота як бога. Бог, чаклун або людина, в його погляді є щось містичне. Його видима слабкість може перерости в небезпечну силу!

Символ 2011 року Кіт (Кролик) — що він несе людям?
Кролик надзвичайно боязкий, але, не дивлячись на свою боязкість, він дуже гостинний, цінує домашній затишок і красу. Тому в рік Кролика запрошуйте до себе найдорожчих друзів і самі відвідуйте їх частіше. Кролик дипломатичний, тому не варто прагнути показати себе вискочкою в 2011 році. Краще спробувати заслужити на пошану Кролика, сподобатися йому. Серед позитивних якостей Кролика присутня невгамовна романтичність і відданість. Тому шлюби, укладені в цей рік обіцяють бути особливо вдалими.

Крім того, в східних гороскопах сказано про те, що, оскільки Кіт (Кролик) дуже розумний, розвинений в багатьох сферах діяльності. Він сприятиме у 2011 році всім, хто має відношення до науки, та і просто фахівцям, які вболівають за свою справу.

Але слід пам'ятати, що Кроликові властиві не лише позитивні якості. Наприклад, він боязливий. Тому багатьом, особливо людям, народженим в рік Кролика, буде складно приймати у цей рік відповідальні рішення. Крім того, Кролик дуже педантичний, він не виносить безладу в речах, справах, думках.

Особливо гарним і вдалим повинен стати рік для людей, які займаються дипломатичною діяльністю. Також це стосується священиків, професорів, людей творчих професій — їм Кролик симпатизує більш всього.

І Кіт, і Кролик — тварини родинні, символи плодючості, потомства і спокою. Після 2010 року невгомонного Тигра, прийде пора спокійнішого життя. Рік Кота або Кролика — для талановитих людей мистецтва, інтелігентних людей. Взагалі, люди, символ яких Кролик, користуються довірою оточуючих, до них часто прибігають за порадою, консультуються.

Кролик — відкритий знак. У цей рік чекайте безліч дружніх посиденьок. Хороші плоди дадуть спільні поїздки і проведення часу. Рік, символом якого є Кролик, запрошує до спілкування, постійних комунікацій, переговорів, операцій і зустрічей. При цьому конфлікти будуть зведені до мінімуму, оскільки Кролик — великий дипломат і без зусиль домовиться про все.

Так само в цей рік будь-яка допомога повернеться сторицею і обов'язково окупиться. При цьому в цей рік краще тримати свої плани і наміри в секреті, аби ніхто не посмів порушити їх. На всяк випадок, аби потім не кусати собі лікті.

Діти, що народилися в цей рік, будуть обдарованими і доброзичливими, але легковажними; додатково, у них вже в ранньому віці виявиться прагнення, як у справжніх котів - "гуляти самих по собі" і вони всіляко добиватимуться незалежності.

Це рік не стільки дії, скільки роздумів і підготовки до майбутнього. Аби почати діяти, потрібно мати деякий фундамент, який краще всього закласти саме зараз!

Як зустрічати рік кота
Якщо Ви хочете, аби весь наступний рік видався для Вас успішним у всіх планах, астрологи радять зустріти його належним способом:
- не залишайте без уваги свого домашнього улюбленця - кота (якщо він у Вас є). Кіт повинен відчувати себе таким же повноцінним членом сім'ї і бути, свого роду, головним, особливим гостем цього дня;
- рівно опівночі обов'язково погладьте свого кота, і 2011 рік принесе Вам лише теплі і ніжні враження, а також кохання;
- на новорічну ялинку бажано повісити хоч би одну невелику іграшку у вигляді кота (можна куля з намальованим на нім котом).

Оскільки стихія 2011 рік — Метал, розставте по квартирі металеві прикраси (наприклад, металеві вази або підставки для свічок) і використовуйте красиві металеві столові прилади. Не забудьте купити фігурки з символом цього року і подарувати їх близьким. Залиште фігурку і собі, поставте її на полку або прикріпіть до холодильника, аби догодити року, що приходить.

Разом з новорічними дарунками під ялинку варто покласти пучок моркви, аби порадувати символ 2011 року. А під удар годинника, загадавши заповітне бажання, можна і понявчати і обов’язково погладити Кота, якщо він у вас є.

Що подарувати на Новий рік
Поза сумнівом, найідеальнішим і найкращим подарунком на Новий рік - справжній живий кіт або кролик. Тому, якщо той, кому ви хочете зробити такий сюрприз, не відчуває неприязнь до домашніх тварин - сміливо робіть свій вибір! Ну а якщо з живими іграшками не виходить, то дуже доречним подарунком для людей будь-якого віку і соціального положення буде м'яка іграшка у вигляді кота або зайчика.

У чому зустрічати Новий 2011 рік
Новий 2011 рік Кота (металевого кролика) вже не за горами. І готуватися до нього потрібно вже зараз. Це лише здається, що часу повно, а якщо пригадати попередні гонки на виживання при виборі вбрання і подарунків, розумієш, що часу залишилося про не так і багато. Отже, давайте готуватися разом!

У одязі перевагу віддайте трьом відтінкам: помаранчевий (рудий), білий і сірий. Трибарвний кіт символізує успіх.

Основні кольори Кота цього року - пісочний, жовтий, теракотовий, білий і, звичайно, незмінний чорний.
Якщо Ви зустрінете Новий 2011 рік в білому - рік пройде під знаком задоволень і сповна вірогідні подорожі.
Пісочний і теракотовий принесе можливість зростання матеріального благополуччя.
Жовтий (золотий) колір допоможе досягти успіху в родинних справах (або вийти заміж самотнім кішечкам).
А ось чорний ідеальний для того, щоб рік був вдалим в кар'єрі і бізнесі.

Обов'язкові атрибути вбрання металева обробка і банти (це так природно для Кота, чи не так?). Так от, будь-яка тканина вашого вбрання з срібними або золотими вкрапленнями, оброблена бісером або пайєтками гарантує Вам рік, повний радості і веселощів! А ось наявність на вашому новорічному туалеті банта буде справжнісіньким подарунком Котику. Як це вплине на весь рік, ви і самі можете представити! Банти і бантики, на поясі і на плечі, на платтях і на блузах все актуально для вбрання на Новий 2011 рік!

І останнє, Кіт, як всім відомо, найграйливіший і найкокетливіший зі всіх знаків східного гороскопу. Важливо підтримувати його інтерес і прихильність впродовж всього року. Волани, одяг декорований кольорами і багатошаровість у вбраннях модна запорука успіху в 2011 році!

А краще всього вбратися в костюм зайця або кота!

Що поставити на стіл в рік Кота
У рік кота на святковому столі в обов'язковому порядку має бути присутнім хоч би одне блюдо з риби. Краще ж, звичайно, якщо такі блюд буде декілька, приготованих за різними рецептами. Риба – це не лише улюблені котячі ласощі, але і дуже корисна їжа для людини. Тому блюда з риб на новорічному столі символізуватимуть собою благополуччя, достаток і здоров'я в сім'ї. До речі, обов'язково пригостіть рибою свого кота, якщо він у Вас є.

На святковому столі обов'язково мають бути яблука і просо. Не слід подавати на стіл жодної зайчатини або кролятини, аби не будити в Котикові тигра! Взагалі, краще віддати перевагу блюдам вегетаріанським. Більше всяких овочів, особливо травички — зеленого лука, кропу, петрушки, салату.

У плані алкогольних напоїв перевагу бажано віддати різним коктейлям і лікерам. Особливо тим, в основі яких йде молочна основа, оскільки молоко дуже подобається Котам.

З м’ясних блюд рекомендується подати до новорічного столу смажену курку або свинину.

Як і де святкувати 2011 рік
Якщо Ви збираєтесь зустрічати рік Кота дома в колі близьких вам людей, то пригостіть всіх молочними коктейлями.
Якщо ж Ви відзначатимете новий рік на вулиці, то не забудьте надіти хоч би одну справжню шерстяну річ.
Якщо ж Ви збираєтеся провести святкування 2011 року в клубі або на дискотеці, то зробіть акцент на світлих тонах гардероба. Бажано одягнути будь-що білого і сірого кольору.

Чим і як наряджати ялинку
Про те, що одягнути на рік кота, ми вже писали. Що поставити на стіл теж. А ось чим і як наряджати ялинку – ми зараз розповімо.

Перш за все, якщо у Вас не штучна, а справжня ялинка, то вона має бути акуратною і як можна більш симетричною. Не полінуйтеся підв'язати деякі гілочки, якщо необхідно. Коти – охайні тварини і їм подобається коли все чистенько і акуратно, будь то їх спальне місце або ж новорічна ялинка.

Оскільки однозначно Ваш улюблений кіт (якщо він у Вас є) залізатиме під ялинку, обнюхуватиме її, загалом, просто проводити біля або під нею час – обов'язково на нижніх гілках повинні висіти кулі матового білого кольору. Цей колір заспокоює більшість домашніх тварин, а матовість не впадатиме в очі і не дратуватиме блиском.

Взагалі, в рік Кота на ялинці повинні домінувати іграшки трьох кольорів: білий, помаранчевий (золотистий, рудий) і сірий (сріблястий). Бажано також повісити декілька іграшок у вигляді Кота, як символу цього року. Не рекомендується цього року прикрашати ялинку червоними новорічними кулями.

Також святкову ялинку слід прикрасити і дощиком. Лише не обважуйте її до самого низу, тому як якщо у вас є домашній вихованець, він може погризти дощик.

Знамениті Коти
Генрі Міллер -  письменник
Олаф -  король Норвегії
Орсон Уеллс -  письменник
Фідель Кастро -  політичний діяч
Альберт Ейнштейн -  фізик
Бенджамін Спок -  лікар, письменник
Девід Рокфеллер -  мільйонер
Гарі Беллафонте -  співак
Іосиф Сталін -  політичний діяч
Інгрід Бергман -  кінорежисер
Джордж К. Скотт -  полярний дослідник
Вікторія -  королева Великобританії
Бхумібол -  король Таїланду
Роберт Земекіс -  кінорежисер
Стас Намін -  співець і композитор
Стівен Сігал -  кіноактор
Ігор Курчатов – фізик
Ілля Еренбург - письменник
Сергій Вавілов - фізик
Юзеф Пілсудський - політичний діяч
Уїльям Гарріман - промисловець
Лев Доватор - воєначальник
Михайло Светлов – поет і драматург
Костянтин Симонов – письменник і поет
Вальтер Скотт – письменник
Василь Жуковський - поет
Епікур - філософ

За  матеріалами сайтуhttp://ostriv.in.ua

Переглядів: 1368 | Додав: Ann | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Вчимося вчитися
Українські Карпати
Лісостеп
Марк Твен
Мішані ліси (Полісся...
Азовське море
Чорне море
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні на сайті
Розумники і розумниці © 2024