* 11 Травня 2015 - Розумники і розумниці.Сайт 4-Б кл. КСШ№118 м.Кривий Ріг
Вихід Вхід Реєстрація

Меню сайту
Хмаринка тегів
Block title
Block content
Форма входу
Освітні сайти

Головна » 2015 » Травень » 11
Категорія: Дата: 11.05.2015
Підтримали родини наших учнів


Як і понад сімдесят років тому, мільйони українців сьогодні допомагають героям-захисникам, аби на нашій землі запанував мир. То ж , м абуть, символічно, що 8 травня у День пам'яті і пошани за загиблими у війнах, учні початкової школи знову провели ярмарок. Напередодні кожен клас ретельно підготувався - були зроблені поробки своїми руками. Багато дітей принесли ще і свої, зроблені власноруч вдома браслети, аплікації, об'ємні вироби, вишиванки тощо. В нашому класі ми самі виготовили ще і квітку пам'яті - мак, не забувши і про відсутніх однокласників. Тому і провели ярмарок під гаслом "Пам'ятаємо, щоб перемогти". Отримані кошти, а це 1204 грн, були поділені між двома родинами наших учнів ( 2-А та 1-Б), батьки яких були мобілізовані і відбувають  у зону АТО найближчим часом. Це біль усіх нас, а діти відчувають її особливо.

Як завжди, вдячна своїм учням та їх родинам за розуміння і підтримку. Пишаюся нашою школою, що байдужих в ній немає.


Автор: Ann Переглядів: 601 Коментарі: (0)


Категорія: Дата: 11.05.2015
Пам'ятаємо, щоб перемогти


8 травня у нашій школі пройшла традиційна лінійка – реквієм «І пам’ятає світ визволений», присвячена Дню Перемоги, Дню пам'яті та надії. Здавалося, що мир буде тривати вічно, тому що заплачена за нього занадто висока ціна - 67 міліонів загиблих у Другу світову, серед них - 27 млн. жителів Радянського Союзу, 8 міліонів з яких - українці. Але минулого року до нашого життя знову увірвалися такі давно забуті жахіття як "війна" та "окупація". Увірвалися несподівано й підступно. Увірвалися через дії тих, чиї діди й прадіди разом з нашими воювали в одних окопах, ділилися солдатською пайкою каші, хліба й махорки, закриваючи одне одного від ворожої кулі...

У цьому році лінійка особливо болісна, бо  знову війна, знову ветерани, знов юнаки першими ринулися в бій. Особливо болісна, бо серед нас є діти, батьки яких зараз захищають зараз нашу Батьківщину, є діти, батьки яких загинули у цій війні.  

Символи примирення та пам’яті про війну, що стали цьогоріч в Україні офіційними, червоніли  на грудях сивочолих ветеранів, вчителів  та наших учнів.Кожен з присутніх розумів – вшанувати полеглих, подякувати живим, підтримати їх та їхні родини є наш обов'язок. І тому так символічно і з надією пролунала пісня у виконанні наших учнів, бо народжені вони в мирній країні і мають право на щасливе дитинство!

Вічна пам'ять загиблим за наш мир 70 років тому!  Схиляємо голови в пошані і скорботі за тими, хто зараз не повернувся з боїв за Батьківщину, і велика подяка тим, хто боронить мир на нашій багатостраждальній, але такій рідній землі....


Автор: Ann Переглядів: 553 Коментарі: (0)


Пошук
Вчимося вчитися
Українські Карпати
Лісостеп
Марк Твен
Мішані ліси (Полісся...
Азовське море
Чорне море
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні на сайті
Розумники і розумниці © 2024