* Музей ВАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг" - 26 Березня 2012 - Розумники і розумниці.Сайт 4-Б кл. КСШ№118 м.Кривий Ріг
Вихід Вхід Реєстрація

Меню сайту
Хмаринка тегів
Block title
Block content
Форма входу
Освітні сайти

Головна » 2012 » Березень » 26 » Музей ВАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг"
19:11
Музей ВАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг"
    Сьогодні, 26 березня, наш клас побував на екскурсії в музеї криворізької гордості - металургійного велетня Арселор Міттал Кривий Ріг.
    Криворізький  музей  історії  комбінату  "Криворіжсталь”  Дніпропетровської  області  був  відкритий  1984 року.  Загальна  площа   музей  історії  комбінату  "Криворіжсталь”  770  квадратних  метрів. У  Криворізькому  музеї  історії  комбінату  "Криворіжсталь”  Дніпропетровської  області  зберігається  майже  5 тисяч  експонатів.
    Музей відтворює історію будівництва комбінату, перші кроки, роки війни і роки відродження, знайомить з людьми, що міцно пов язані з розвитком і історією заводу, містить цікаві експонати. Сучасні зали, чудовий дизайн, система експозицій, новітнє обладнання - все створює атмосферу захоплення і цікавості. Дітей зустрічали привітні господарю музею - директор Сергій Петрович Черепанов та екскурсовод Ренькас Наталія Володимирівна, які не тільки провели цікаву екскурсію, розповіли на зрозумілій для дітей мові про складні і серйозні процеси, що відбуваються на металургійному комбінаті, але й дали можливість дітям відчути себе частинкою великого заводу, торкнутися до експонатів, спробувати їх в дії.
     Музей вміщує три зали. В першій ми змогли познайомитися з історією виникнення заводу, його поетапного будівництва, історичними експонатами.




Там ми дізналися, що будівництво  «Криворіжсталі»  почалося  в  1931 році  на базі    залізняку  Криворізького залізорудного  басейну  (Кривбассу). 4 серпня  1934 року  була  запущена  перша  доменна піч.  На початку  війни  частина обладнання заводу  була  евакуйована  на  Урал (м.  Нижній  Тагіл).  Під час  німецько-фашистської  окупації  Кривого  Рогу (15 серпня 1941 р. — 22 лютого  1944 р.)  завод  був зруйнований.  Після  війни   «Криворіжсталь»  відновлений,  реконструйований  і  розширений. Це унікальне  по  своїх  масштабах  і  можливостях  підприємство  з  повним металургійним  циклом,  до складу  якого  входять:
 •       шахтоуправління по підземному видобутку руди;
 •       гірничо-збагачувальний комплекс;
 •       коксохімічне виробництво;
•        металургійне виробництво;
  •      агропромисловий комплекс.
 У  2004 році  підприємство  стає  відкритим  акціонерним  суспільством  "Криворізький гірничо-металургійний  комбінат". У  2007 році  комбінат  переходить  до складу  корпорації "Арселор Міттал".   Назва підприємства  міняється  з  ВАТ  "Міттал  Стіл  Кривий  ріг на  ВАТ  "Арселор Міттал  Кривий Ріг".
          У другій залі нас познайомили з пріоритетами підприємства ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг", розповіли про соціальну сферу підприємства. А також про те, як підприємство піклується про своїх співробітників та їх родини. Нам розповіли про три табори відпочинку, що відкриті для дітей працівників Арселор Міттал, показали відеоролик про життя табору "Парус", розказали про екологічну політику комбінату.



Дивимося відеоролик



Експонати із дитячих таборів відпочинку


У третій залі ми дізналися про те, чим зараз займається підприємство. Нашій увазі з'явився  макет панорами території і структурних підрозділів підприємства, а також продукція підприємства. А на кінець ми знов побували в відоезалі і продивилися фільм про процеси створення металевої продукції нашого заводу.




Макет площі комбінату



Велетні - машини



Продукція комбінату



Відеоролик "Як створюється сталь"


НАШ ФОТОЗВІТ



Щойно приїхали



Подарунки з Нижнього Тагілу









Найголовніше - можна спробувати власноруч





Наші враження

Щиро дякуємо гостинним господарям музею Сергію Петровичу та Наталії Володимирівні за цікаву екскурсію і добре ставлення до нас!
Переглядів: 1398 | Додав: Ann | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Вчимося вчитися
Українські Карпати
Лісостеп
Марк Твен
Мішані ліси (Полісся...
Азовське море
Чорне море
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні на сайті
Розумники і розумниці © 2024