* Шевченківські дні у школі - 16 Березня 2011 - Розумники і розумниці.Сайт 4-Б кл. КСШ№118 м.Кривий Ріг
Вихід Вхід Реєстрація

Меню сайту
Хмаринка тегів
Block title
Block content
Форма входу
Освітні сайти

Головна » 2011 » Березень » 16 » Шевченківські дні у школі
20:30
Шевченківські дні у школі
Ім я Тараса Шевченка відоме з раннього дитинства.  Щороку на початку березня відзначаються дні пам яті поета. 9 березня виповнилося 197 років від дня народження Тараса Шевченка. А 10 березня – 150 років від дня смерті.
В Україні та за кордоном існує багато музеїв Тараса Шевченка. Найбільшим меморіальним комплексом, присвяченим кобзареві є Шевченківський національний заповідник на місці поховання поета на Тарасовій горі поблизу Канева. Національний музей Тараса Шевченка знаходиться у Києві, його філіалом є Літературно-меморіальний будинок-музей. В Торонто, Канада, існує музей присвячений виключно Шевченківській тематиці. По всьому світу   поставлено  1100 пам’ятників Тарасу Шевченку. Вони є в 48 країнах світу. Для порівняння, О.А.Пушкіну поставлено близько двохсот пам’ятників.
         У галузі літератури щорічно присвоюється Шевченківська премія - одна з найпрестижніших відзнак України.
          Портрет Тараса Шевченка зображено на банкноті номіналом 100 гривень та на золотій пам'ятній монеті номіналом 200 гривень.
У цей день до пам’ятників Кобзарю традиційно несуть квіти, влаштовують віче та цитують його вірші. ( за матеріалами сайту http://myclass.at.ua )
        В стінах нашої школи було організовано конкурс листівок і стіннівок за тематикою творів та життя великого Кобзаря. Діти відвідали цю виставку і ділилися враженнями від побаченого.







Серед учнів початкової ланки  пройшов конкурс на кращого читця віршів Т.Г. Шевченка. Приймали участь в ньому і учні нашого класу Катруся Кузнєцова та Колодяжний Кирило. За результатами конкурсу Кирило посів ІІ місце. Він не тільки прочитав вірш "За Дніпровою сагою", а й коротко розказав історію його написання.





 Вітаємо нашого однокласника!





Переглядів: 3025 | Додав: Ann | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Вчимося вчитися
Українські Карпати
Лісостеп
Марк Твен
Мішані ліси (Полісся...
Азовське море
Чорне море
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні на сайті
Розумники і розумниці © 2024