* В гостях у осені - 17 Жовтня 2009 - Розумники і розумниці.Сайт 4-Б кл. КСШ№118 м.Кривий Ріг
Вихід Вхід Реєстрація

Меню сайту
Хмаринка тегів
Block title
Block content
Форма входу
Освітні сайти

Головна » 2009 » Жовтень » 17 » В гостях у осені
20:31
В гостях у осені
          15.10.09 р. наш 2-Б клас побував в осінній казці у місцевому парку.
       
Метою екскурсії було спостереження за осінніми явищами в природі, розкриття взаємозвязку між настанням холодів і станом рослин, формуванням елементів наукового пізнання світу, розвиток мовлення, естетичних почуттів, виховання пошани і любові до природи, відчуття колективізму.
Ідучи стежинами осіннього парку, діти шукали цікавинки, які приготувала їм ЇЇ Величність Осінь. Допомогали малюкам спостережливі оченята, уважні носики, допитливі вушка і гостра думка. Наші другокласники привіталися з деревами, відчули запах осені, доторкнулися до обнови Осені - її чудового різнокольорового килима, погралися з танцюючими листочками. Ми побачили, чим відрізняються дерева від кущів ( адже саме таку тему вивчили на уроках з курсу "Я і Україна"), якою різною буває кора на деревах, заглянули у щілини і побачили комах, познайомилися з сонечком, що повільно повзло по стовбуру тополі, побачили срібні ниточки павутиння. Дуже зацікавили наших юних дослідників різнобарвні листочки. Яка краса і неповторність осіннього килиму! Про свої листочки ми давали інтерв
ю ( відео на сайті), а потім спробували знайти три однакових листочка. Не оминули допитливі оченята і клумбу з осінніми квітами - мов  синє осіннє небо залишило своє відображення на землі... Дізналися діти і про таємницю осіннього листя, яке навесні перетвориться на чудове добриво для рослин у парку. Не забули прислухатися до осінніх звуків: і не відчули вже співу пташок, зате насолодися шерехом килиму із листочків  і співом осіннього вітру.
   Продовжили діти подорож по парку на фортеці та цікавих качелях, що, як відмітили самі діти, збудували для них працьовиті і турботливі руки майстрів - будівельників.
   Не забули ми і про головне - відчути плече друзів поряд, погратися разом, бути уважним до товаришів.
   Сподіваюся, що осіння казка не залишила байдужими нікого в класі. А спогади про неї діти передадуть у своїх творчих роботах, які готують на понеділок, 19.10.09 р.

  А для матусь і татусів наш фотозвіт на сторінках фотогалереї.
Переглядів: 1395 | Додав: Ann | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Вчимося вчитися
Українські Карпати
Лісостеп
Марк Твен
Мішані ліси (Полісся...
Азовське море
Чорне море
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні на сайті
Розумники і розумниці © 2024