* Зустріч з письменником - 9 Березня 2016 - Розумники і розумниці.Сайт 4-Б кл. КСШ№118 м.Кривий Ріг
Вихід Вхід Реєстрація

Меню сайту
Хмаринка тегів
Block title
Block content
Форма входу
Освітні сайти

Головна » 2016 » Березень » 9 » Зустріч з письменником
18:35
Зустріч з письменником

Трудівник, творець - завжди жизнелюб, друг всім людям, вміє бачити і цінувати красу, як людини, так і світу, в якому живе. Микола Васильович - бачить, розуміє, любить, цінує і робить все можливе, щоб зберегти і примножити її. Тому і вважає він головною справою свого життя - Слово, головну силу Творіння. 

Два десятки років після закінчення  університету він відпрацював він газетярем. Тепер усі свої творчі сили віддає поезії, публікуючи книгу за книгою. Пише він найчастіше рідною українською мовою, пише як для дорослих, так і дітей. Відомий криворізький поет Микола Олексієнко у 2013 р. у Дніпропетровську отримав диплом лауреата літературної премії імені Володимира Сосюри за книги останніх років та вклад у розвиток літературного процесу в Україні. Цей рік для Миколи Олексієнка, як він сам говорить, видався «по-особливому особливим». Він відзначив 50-річчя з дня написання першого вірша, 20-річчя з дня видання першої книжки та отримав чи не найголовнішу нагороду – визнання своєї творчості – літературну премію імені Володимира Сосюри та пам’ятну медаль від міжнародного співтовариства, письменницьких спілок, міжрегіональної Спілки письменників України, конгресу літераторів України.

 

Діти слухали вірші, розгадували загадки, слухали сатиру і гумор із шкільного життя з великим пожвавленням і усмішкою на обличчі. Всі історії дуже зрозумілі для школярів - адже взяті вони із реального життя. Діти з посмішками впізнавали себе і своїх однолітків у головних героях віршів М.Олексієнка. Ті учні, які змогли швидко підібрати влучне слово  за змістом і римою для завершення звучання поетичного рядка, отримали від автора оцінку - 12 балів. А наш Влад Зайцев навіть зачитав власний вірш, який готував на конкурс "Первоцвіт".

На шкільній зустрічі письменник презентував власні збірочки, розповів невигадані історії, що лягли в основу написання деяких творів, а головне - вчив малюків бути щирими, людяними і справжніми. Наприкінці зустрічі діти мали змогу придбати книжки нашого земляка з його власним автографом і побажаннями.   
         Наша класна бібліотека також поповнилась збірочками Миколи Олексієнка ще під час першої зустрічі з письменником у березні 2011. На його книжці  звертання до учнів класу - мудре і щире: "Хай ця  збірочка допоможе Вашим вихованцям стати Людьми з великої літери!" Це гасло актуальне і сьогодні.

 

 

 

 

 

Переглядів: 1935 | Додав: Ann | Рейтинг: 4.7/12
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Вчимося вчитися
Українські Карпати
Лісостеп
Марк Твен
Мішані ліси (Полісся...
Азовське море
Чорне море
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні на сайті
Розумники і розумниці © 2024